Közönségszavazás

A Koreai Filmfesztivál filmjei idén is versengenek a magyar közönség szavazataiért! A voksoláshoz nem kell mást tennie, mint leadnia szavazatát a vetítések után a Fesztivál önkénteseinek. A közönségdíjat ünnepélyes keretek között a záróvetítést megelőzően adjuk át.

Pódiumbeszélgetés

Kim Do-young színésznő Született 1982-ben (Kim Ji-young, Born 1982) című filmjével mutatkozott be rendezőként is, amelyben Cho Nam-Joo hihetetlenül népszerű, azonos című regényét vitte vászonra. A teherbe esett, majd karrierjét feladó főszereplőt Jung Yu-mi alakítja: tanúi lehetünk annak, miként válik kötelességtudó háziasszonnyá, miközben a társadalmi elvárások súlya alatt szép lassan összeroppan. A dél-koreai nő realista ábrázolása miatt a film megosztó lett.

Meghívott vendégeinkkel a film és a nemrég magyarul is megjelent könyv társadalmat megosztó témájáról beszélgetünk.

Véradás

Adj vért és vidd haza a koreai vászontáskád! 

A Magyar Vöröskereszt Székházában (1051 Bp., Arany János utca 31.) augusztus 27-én, 11:00 és 18:00, valamint szeptember 3-án, 13:00 és 18:00 között minden véradó a Koreai Filmfesztivál egyedi vászontáskáját kapja ajándékba.

Fontos tudni, hogy minimálisan 50 kg testsúly, betöltött 18. életév szükséges! Regisztrációhoz személyi igazolványra (lakcímkártyára) és a TAJ kártyára van szükség. Véradás előtt étkezni kell és sok folyadékot fogyasztani! A gyógyszerszedés önmagában nem kizáró ok, a helyszínen lévő orvos felelősséggel dönt erről (gyógyszertől, betegségtől függően).